Mad
Avocado-toast 2.0: Løft din frokost til nye højder
Avocadomaden er en moderne klassiker, og med god grund. Men den kan meget mere end bare avocado og salt. Få inspiration til at opgradere din yndlingsfrokost.
Af: Ida Lund

Grundlaget for en perfekt avocadomad er selvfølgelig godt brød og en perfekt moden avocado. Rist en skive surdejsbrød til det er gyldent og sprødt. Mos avocadoen med en gaffel og smag til med citronsaft, salt, peber og måske et drys chiliflager for lidt kant. Herfra er mulighederne uendelige.
For en mere mættende version kan du toppe din avocadomad med et pocheret æg eller et spejlæg. Den løbende blomme fungerer som en lækker sovs. Ristede kikærter krydret med paprika og spidskommen giver et sprødt og proteinrigt element. Andre lækre toppings er smuldret fetaost, halverede cherrytomater, radiser i tynde skiver eller syltede rødløg.
Glem heller ikke det grønne drys og det sprøde element. Friske krydderurter som koriander eller purløg giver friskhed, mens ristede græskarkerner eller solsikkekerner tilføjer et dejligt knas. Prøv dig frem med forskellige kombinationer og find din egen personlige favorit. En avocadomad behøver aldrig at være kedelig!


