Mad

Tapasaften: Små retter, stor hygge

Inviter vennerne på en uformel og hyggelig tapasaften. Vi giver dig inspiration til et lækkert tapasbord, der er nemt at forberede og som med garanti vil imponere.

Af: Ida Lund

Et levende borddækning med en række friske og lækre retter, perfekt til en festlig sammenkomst.

Tapas er den perfekte mad til socialt samvær. De små, delikate retter indbyder til at man spiser langsomt, smager på lidt af hvert og hygger sig sammen i timevis. Et godt tapasbord har en balance mellem forskellige smage og teksturer. Sørg for at have noget salt, noget surt, noget cremet og noget sprødt.

Start med nogle simple klassikere, som ikke kræver den store forberedelse. Gode oliven, saltede mandler, manchego-ost skåret i trekanter og et udvalg af spansk pølse som chorizo og serranoskinke. Server med et godt brød og en lækker aioli. Pan con tomate, ristet brød gnedet med hvidløg og tomat, er også et must.

Suppler med et par lune retter. Patatas bravas (stegte kartofler med en spicy tomatsauce), gambas al ajillo (hvidløgsstegte rejer) og små spanske kødboller (albondigas) er altid et hit. Du kan forberede meget af det i forvejen, så du ikke skal stå i køkkenet hele aftenen. Anret det hele smukt på fade og i små skåle, tænd nogle stearinlys og sæt en kande sangria på bordet – så er rammerne sat for en uforglemmelig aften.