Mad
Hjemmelavet is uden ismaskine: Nemmere end du tror
Drømmer du om cremet, hjemmelavet is, men ejer ikke en ismaskine? Intet problem! Med denne simple metode kan du lave den lækreste is med kun få ingredienser.
Af: Ida Lund

At lave is derhjemme lyder måske avanceret, men det behøver det slet ikke at være. Grundlaget for denne ultra-nemme is er kondenseret mælk og piskefløde. Den søde, tykke kondenserede mælk forhindrer isen i at danne store iskrystaller og blive hård, hvilket er hemmeligheden bag den cremede konsistens uden brug af en ismaskine.
Start med at piske en halv liter kold piskefløde til en let og luftig flødeskum. I en anden skål blander du en dåse sødet kondenseret mælk med din yndlingssmag. Det kan være vaniljeekstrakt, kakaopulver, smeltet chokolade eller frugtpuré. Kun fantasien sætter grænser.
Vend forsigtigt flødeskummet i blandingen med den kondenserede mælk, indtil det er ensartet. Hæld ismassen i en fryseegnet beholder, dæk den til, og stil den i fryseren i mindst 6 timer, eller til den er helt fast. Du kan også tilføje stykker af chokolade, nødder eller bær til ismassen, inden den fryses. Resultatet er en forbløffende lækker og cremet is, som med garanti vil imponere.


