Mad
Verdens bedste pandekager: Vores hemmelige opskrift
Glem alt om flade, kedelige pandekager. Med vores opskrift får du tykke, luftige og uimodståelige amerikanske pandekager, der er perfekte til weekendens morgenbord.
Af: Ida Lund

Hemmeligheden bag perfekte, fluffy pandekager ligger i et par simple tricks. Først og fremmest skal du bruge kærnemælk. Syren i kærnemælken reagerer med bagepulveret og natron og skaber de luftbobler, der gør pandekagerne lette og luftige. Derudover er det vigtigt ikke at overpiske dejen. Bland de tørre og våde ingredienser hver for sig, og vend dem så forsigtigt sammen, indtil de lige er kombineret. Et par klumper i dejen er helt okay – det er et tegn på, at du ikke har overarbejdet gluten.
En anden hemmelighed er at lade dejen hvile i 5-10 minutter, før du begynder at stege. Dette giver melet tid til at absorbere væsken og gluten til at slappe af. Varm en pande op ved medium varme med lidt smør. Når smørret bruser, er panden klar. Brug ca. en deciliter dej pr. pandekage.
Vent med at vende pandekagen, til der dannes bobler på overfladen, og kanterne ser tørre ud. Steg den gylden på den anden side. Server straks med dine favorittoppings – klassikeren er ahornsirup og et drys flormelis, men friske bær, bananskiver eller en klat Nutella er også himmelsk.


